Raclette kaas en apparaten

Raclette is een heerlijke manier om op een originele manier van de smaak van kaas te genieten. Als je op zoek bent naar echt goede raclette-kaas, dan is de Goudse Kaasshop een goede keuze. Hier kun je superlekkere raclettekaas online bestellen tegen scherpe prijzen en thuis laten bezorgen.

Voor de echte raclettefans onder ons bieden ze ook diverse soorten raclettemateriaal aan. 

Een avondje uit met vrienden? Dan is raclette altijd een goed idee. Haal de raclettemachine uit de kast, vul je tafel met lekkers en smelt!

De beste raclette

Het grootste en lekkerste assortiment raclette kaas en de beste raclette apparaten koop je bij Goudsekaasshop.nl. Maar hoe is raclette nu ontstaan?

Raclette bestaat al heel lang, maar het was niet wat we vandaag kennen. In de zomer brengen herders in de Zwitserse Alpen hun koeien 's nachts naar de alpenweiden. Ze hebben kaas, aardappelen en misschien wat gedroogd vlees in hun rugzakken.

's Nachts leggen ze plakjes kaas bij het vuur en schrapen ze de gesmolten kaaskorsten over gekookte aardappelen of brood. Zo is raclette geboren. Het woord komt van het werkwoord racler, wat schrapen of schrapen betekent.

Zie ook een uitleg over Raclette op WikiPedia.

raclette kaas - raclette apparaten

Open vuur om raclettekaas te smelten?

Nu hebben we geen open vlam meer nodig, maar zetten we het apparaat op tafel. Het meest klassieke is het apparaat dat je soms in Zwitserland ziet: een blokje kaas op een sandwich leggen, onder een verwarmingselement leggen en tegelijk wat van de gesmolten kaas eraf schrapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Coronatest in Lelystad

Houtkachels uit IJsselmuiden

Orthopedische hondenkussens