Houtkachels uit IJsselmuiden

Steeds meer woningen maken nu gebruik van lage-temperatuur-verwarming. Dit zijn bijvoorbeeld warmtepompen, die vaak in koude periodes niet het gewenste rendement bieden. Dan is extra warmte met een heerlijke pelletkachel, gaskachel of houtkachel wel erg prettig. Gezellig en warm waar we allemaal erg van houden.

Houtkacheldirect.nl uit IJsselmuiden, Overijssel is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van de hoogste kwaliteit houtkachels. Vrijstaand en ingebouwd.

Wist je dat je met een houtkachel tot wel de helft kunt besparen op je energierekening? Bij een pelletkachel kan dit oplopen tot wel 70%! Dit is perfect voor moderne woningen. 

houtkachel kopen


Houtkachels en wetgeving

Let bij de aanschaf van een nieuwe houtkachel op het rendement en de uitstoot van fijnstof. De fabrikant is verplicht dit te vermelden, wat meestal te vinden is in het specificatieboekje inclusief het testrapport.

Voor oudere houtkachels (5 jaar of ouder) is het aan te raden om dit ook te controleren om te zien of de houtkachel voldoet aan de nieuwe regelgeving. Mocht dit niet het geval zijn, dan helpen wij u graag met het vinden van een passende oplossing.

Toen we eenmaal de houtkachel hadden ontdekt, vonden we dat de traditie van een sfeervolle, warme kachel behouden moest blijven!

Zijn houtkachels duurzaam, en hoe kun je ze het beste gebruiken?

Houtkachels kunnen duurzaam zijn, afhankelijk van hoe ze worden gebruikt. Het is belangrijk om hout uit duurzame bronnen te gebruiken, zoals hout van lokale bossen die op een duurzame manier worden beheerd. Het is ook belangrijk om de kachel efficiënt te gebruiken door het juiste hout te kiezen en de kachel goed te onderhouden.

Om de kachel efficiënt te gebruiken, is het aanbevolen om droog hout te gebruiken met een vochtgehalte van minder dan 20%. Dit zorgt ervoor dat er minder rook en roet ontstaat en dat er meer warmte wordt geproduceerd. Het is ook belangrijk om de luchtstroom naar de kachel te regelen, zodat de kachel niet teveel zuurstof krijgt en te veel rook produceert.

Het is ook belangrijk om de kachel regelmatig te onderhouden door de as te verwijderen en het rooster te reinigen. Dit zorgt ervoor dat de kachel efficiënter brandt en minder roet produceert.

In het algemeen zijn houtkachels duurzaam als ze efficiënt worden gebruikt en goed worden onderhouden. Het is belangrijk om hout van duurzame bronnen te gebruiken en de kachel goed te regelen om de uitstoot van roet en rook te verminderen.

Een houtkachel in de tuin?

Een houtkachel voor buiten zorgt ervoor dat je zomer of winter langer kunt nagenieten. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit, want onze houtkachels voor buiten zijn onderhoudsarm. 

Een leuke bijkomstigheid is dat veel van onze tuinhaarden ook als BBQ (bbq) gebruikt kunnen worden. HoutkachelDirect is leverancier van een breed assortiment houtkachels en haarden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Coronatest in Lelystad

Orthopedische hondenkussens